La ce latitudine geografică sunt situate capul Pariñas și capul Branco?

La ce latitudine geografică sunt situate capul Pariñas și capul Branco?La ce latitudine geografică sunt situate capul Pariñas și capul Branco?

Introducere:

Table of Contents

Latitudinea geografică reprezintă distanța angulară față de ecuator și este un concept de bază în geografie și cartografie. Este esențială pentru determinarea poziției exacte a unui loc pe suprafața Pământului și este deosebit de importantă în navigație și în stabilirea climatologică a unei regiuni. Capul Pariñas și capul Branco sunt două puncte geografice importante care sunt situate la latitudini diferite și au coordonate specifice.

Latitudinea capului Pariñas și capului Branco

Capul Pariñas se află la latitudinea 04° 56′ de sud, iar capul Branco se găsește la latitudinea 03° 47′ de sud. Aceste coordonate indică poziționarea lor în emisfera sudică a Pământului, în apropierea ecuatorului.

Coordonate geografice ale capului Pariñas și capului Branco

Capul Pariñas are coordonatele 04° 56′ de latitudine sudică și 81° 11′ de longitudine vestică, în timp ce capul Branco are coordonatele 03° 47′ de latitudine sudică și 32° 25′ de longitudine vestică. Aceste coordonate precise permit localizarea exactă a acestor puncte pe harta mondială.

Poziționarea pe glob a capului Pariñas și capului Branco

Capul Pariñas se găsește în partea de vest a Americii de Sud, în apropierea orașului Talara din Peru. Pe de altă parte, capul Branco se află în Africa, în Namibia, pe coasta de vest a Atlanticului. Poziționarea lor distinctă pe glob reflectă diversitatea geografică a Pământului.

Concluzie

Latitudinea geografică a capului Pariñas și a capului Branco reprezintă informații esențiale pentru cartografi, navigatori și cercetători. Prin cunoașterea acestor coordonate, se poate calcula cu precizie locația exactă a acestor puncte pe glob și se pot realiza hărți detaliate ale regiunilor respective. Este important să înțelegem importanța latitudinii geografice în determinarea poziției unui loc pe Pământ și în explorarea și navigarea eficientă a planetei noastre.

DISCLAIMER: Materialele prezentate pe acest website, inclusiv eseuri și referate precum La ce latitudine geografică sunt situate capul Pariñas și capul Branco?, sunt oferite "așa cum sunt". Deși ne străduim să asigurăm acuratețea conținutului, este posibil ca unele informații să nu fie corecte. Utilizarea materialelor de pe acest site se face pe propria dvs. răspundere. Vă încurajăm să verificați orice informație înainte de a vă baza pe ea.